Colorful life//
Hantu belakang almari ..
01 April 2012 • 1:57 PM • 0 comments

cerite ni waktu aisyah 6 tahun .. 6 tahun tau , bukan tahun 6 .. hehe
cerite ni mulenye waktu aisyah ngan sedare2 aisyah men sorok2 waktu maghrib2 ..
time aisyah yg kne cari .. so , aisyah kire la smpi 20 ..

1 2 3 4 5 6 ......... 17

aisyah !!
baru je kire smpi no 17 , dah ade sedare panggil aisyah ..
jadi aisyah dtg lah ..
pastu meke ckp cenggini :

" we aisyah , ade hantu la kat blakang almari ko ..
hantu tu tgglkn darah ..."

aisyah dgn bajet berani dtg ke blakang almari n tgk ..
d sbbkn agak gelap ..
nmpk mcm de air je kat c2 ..
jadi sedare aisyah amek la surat khabar lpstu ltkkan kat area darah tu ..
dah menyerap sikit air nye dye tunjuk kat aisyah then ckp cenggini lagi :

"kan btol .. tgk x ade bau pon .. 
kalau bukan darah dye mesti ade bau .. "

time tu mule la aisyah gelabah .. pas2 aisyah cakap : 

"biar je la darah tu kat c2 ..
nnt2 kering la .."

time tu muke dah cuak dh tpi cover2 cikit ..
nnt meke lagi takutkan aisyah ..

sejak malam tu aisyah da x brani lagi nk tido sengsorang kt dlm bilik ..
sebelum tido nk kne bukak pintu and ayah aisyah WAJIB  de kat ruang tamu ..
smpi lah aisyah dajah 3 ..
satu hari tu aisyah mem-bran-kan dri nk ckp kt ayah aisyah
pasal hal tu .. :

aisyah : abi .. boleh x tg check kan blakang almari aisyah .. ?
ayah aisyah : nak check ape ?
aisyah : dlu tu najihah (nme sedare aisyah) ckp ade darah blakang almari aisyah ..
ayah aisyah : ha ? hantu .. k la mlm nnt abi check kan ..

kebetulan abg aisyah pon dgr pasal hal tu ..
jadi ptg tu jgk abg aisyah yg check ..
act , dye takot jgk tntg hal2 hantu ni .. tpi dye lgi takot nk tido kalo still x dpt pastikan ..
tpi ntah npe abg aisyah yg no 2 tu .. wat dunno je ..

ptg2 tu abg aisyah check , then dye tgk2 .. just ade ......
HABUK ,, haha !
then abg aisyah ckp , x yah takot2 hantu tu da blah da ..
sejak malam tu aisyah da jadi bran sikit .. hehe !

tpi sekarang ni baru aisyah t'pikir ..
knp darah tu xde bau , sdgkan kalau darah btol kan b'bau hanyir kan ..
lgi pon , knp air yg d'serap kat surat khabar tu warne putih ..
spatut nye warne merah ! 

baru aisyah igt .. waktu men nyorok2 tu kan aisyah tutup mate ..
so , meke diam2 amek segelas air masak then , tumpahkan kat blakang almari ..
salah satu crew yg buat kje tu .. abg aisyah yg no 2 tu ..
sbbtu lah dye wat dunno je waktu aisyah ckp dgn ayah aisyah tu !!!!! 

PENGKHIANAT ..

k la .. Assalamualaikum .. hehe XD



Sincerely, Aisyah

Labels: ,


OLDNEW
This owner ♥
*Hover picture below !*


Welcome

Bounjour Alls ! Welcome to My world . Please don't copy anything here . Be a good girl and boy . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : Loving ♥
Status : Taken . :)

Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me


Credits ♥
Don't ever remove the credit

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: I-Syaaaaah